La comunitat exclusiva per a docentsHas oblidat les dades d’accés?
Comunitat: 10.211 recursos | 146.320 usuaris
Formació

QUÈ ÉS GOOGLE CLASSROOM I COM POTS INCORPORAR-LA A LES CLASSES

DATA : 04/10/2021
PONENT : Santillana e-vocación
DURADA : 4 min.
IDIOMA : Català

Una de les aplicacions més utilitzades els últims anys pels centres educatius ha estat Google Classroom. Aquesta aplicació ha permès als docents mantenir el contacte amb l’alumnat fins i tot en la distància. Tot seguit us expliquem en què consisteix i quins són els beneficis que pot aportar. 

Què és?

Classroom és una eina que Google va llançar el 2014 per al centres educatius. Permet al professorat crear i gestionar aules en línia. Les funcionalitats que té faciliten que s’integri tant a les classes presencials com en línia.

Per a què serveix?

L’eina permet crear i gestionar classes en línia. Una vegada s’ha creat la classe es poden pujar i compartir arxius amb tots els participants des de l’ordinador, Google Drive, enllaços externs o fins i tot vídeos de YouTube.

Una de les funcionalitats que més han pogut aprofitar els docents aquest últim curs és programar classes a les quals l’alumnat s’ha pogut connectar telemàticament.

A més, l’aplicació ens permet crear tasques i enviar-les al grup. Disposa d’un apartat de qualificacions on el docent podrà visualitzar de forma organitzada les notes de la classe per a les tasques enviades.

L’aplicació està connectada amb Google Calendar, cosa que permet tenir organitzades totes les classes i tasques assignades a cada grup.

Què necessites?

Un ordinador, una tauleta o un dispositiu mòbil per accedir a l’aplicació.

- Crear un compte a Google Classroom.

L’únic requisit per fer servir Google Classroom és disposar d’un compte de Gmail. De tota manera, hi ha diferents tipus de comptes i, segons el que es faci servir, es disposarà de més funcionalitats.

L’opció que dona accés a més funcionalitats és la de registre amb un compte del centre educatiu. Aquests comptes s’obtenen en centres acreditats que usin Google Workspace for Education i són gestionats per l’administrador TIC del centre. El compte sol tenir el format següent: elteunom@elteucentreeducatiu.edu.

Els centres d’Educació Primària, Secundària i Superior acreditats poden fer servir Google Workspace for Education si compleixen uns certs requisits. Si vols més informació sobre aquesta opció, pots consultar l’enllaç següent: https://support.google.com/a/answer/134628.

Beneficis i oportunitats

Crear classes en línia facilita el treball de comunicació del professorat tant amb els estudiants com amb les famílies des de qualsevol lloc. A més, permet disposar del contingut de la classe, els treballs i les qualificacions organitzats en un mateix espai al qual es podrà accedir des de qualsevol dispositiu.

Integració d’Aula Virtual Santillana i Google Classroom 

Aula Virtual de Santillana permet la integració amb Google Classroom, cosa que vol dir que el professorat podrà iniciar sessió a l’aplicació amb el seu compte de Google. D’aquesta manera, des d’Aula Virtual podran accedir en línia a totes les funcionalitats disponibles a la suite de Google, com ara l’aplicació Google Meet. Per descomptat, també podran accedir a Google Classroom des dels nostres llibres per comunicar-se amb l’alumnat i proposar-los tasques.  Fonts d’informació:

Santillana e-vocación

Classroom és una eina que Google va llançar el 2014 per al centres educatius.
Cargando...